Előfizetői tartalom

Közel 10 milliárd forintba kerül a fagykár-megállapodás a kormány és a gazdák között

Portfolio
Megszületett tegnap a tavaszi komoly fagyok idején károsult, döntő részben szabolcsi gazdák és a kormány közötti egyezség a kárenyhítés módjáról. A megállapodás értelmében a termelők 9 milliárd forint támogatást kapnak, emellett kedvezményes hitellehetőségről, kölcsöngaranciáról, valamint az idénymunkások közmunkás foglalkoztatásáról is egyezség született. A termésbecslés alapján október 15-ig szeretnének kárenyhítési előleget fizetni az érintett gazdáknak.

Gráf József, az agrártárca vezetője az egyeztetés után az InfoRádióban elmondta: az 5 milliárd forintos központi támogatás mellé a tárca saját keretéből plusz 4 milliárd forint segítséget ad. A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a megállapodás értelmében csak azok kaphatnak támogatást, akik beléptek a kárenyhítési alapba. A tárcavezető emlékeztetett, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés