Előfizetői tartalom

Hova tűntek a német, az osztrák és a brit turisták Magyarországról?

Portfolio
Mind júniusban, mind az első félév egészében csökkent a Magyarországra látogató külföldi turisták, illetve az általuk eltöltött vendégéjszakák száma az egy évvel korábbihoz képest. Ezt a kedvezőtlen hatást azonban teljes mértékben ellensúlyozni tudta a kormányzati megszorítások mellett (is) pörgő belföldi vendégforgalom - derül ki a KSH első félévi, a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó statisztikáiból.

A külföldiek száma júniusban, illetve az első félév átlagában 1%-kal maradt el a tavalyi év azonos időszakában mérttől, míg az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 6, illetve 3%-kal múlta alul az előző év azonos időszakit. Ez tehát azt jelenti, hogy kevesebben jöttek hazánkba a külföldiek és rövidebb ideig is maradtak. Az országbontás alapján az öt legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés