FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Jó hírek a rézbe fektetőknek

Portfolio
Kismértékben, 0.3%-kal emelkedett a réz árfolyama a tegnapi 0.6%-ost követően. Az árfolyamnak továbbra sem sikerül a 8,000 dollár feletti szinteken megmaradnia, melyben most szerepe lehet annak, hogy egyes spekulációk szerint a kínai réz készletek emelkedhettek a héten. A Rio Tinto azonban az árfolyam számára pozitív hírrel szolgált.

A fém árfolyamának az elmúlt időszakban a chilei bányász sztrájkok jelentettek és egyes esetekben még most is jelentenek támaszt. A világ ötödik legnagyobb réz termelőjénél, a mexikói Southern Copper-nél július 30-án kezdtek sztrájkolni a munkások magasabb bérköveteléseik nyomatékosítása miatt. A sztrájkok a társaság cananeai bányájának rézkitermelését akadályozza....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés