Előfizetői tartalom

Gyengébb az eurózóna kiskereskedelmi forgalma a vártnál

Portfolio
Miközben júniusra a vártnál alacsonyabb bővülési ütemet tett közzé az eurózóna kiskereskedelmi forgalmára vonatkozóan ma az Eurostat, a májusi csökkenés mértékét is növelte mai adatközlésével. Úgy tűnik, hogy a vártnál gyengébb teljesítésben Németország játssza a fő szerepet, bár a francia és olasz adatok egyelőre nem érhetők el.

A vártnak csupán a felével, 0.4%-kal bővült az év hatodik hónapjában havi szinten a kiskereskedelmi forgalom. Ez éves szinten 0.9%-os emelkedésnek felel meg. Az Eurostat mai adatközlésével fél százalékos csökkenésről 0.7%-os csökkenésre módosította a májusi havi kiskereskedelmi forgalom-változást. Éves szinten 0.1%-kal bővült az ötödik hónapban a forgalom volumene. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés