FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Megvolt az új csúcs az olaj piacán, azóta csökken az árfolyam

Portfolio
Az amerikai Energia Információs Ügynökség tegnap az elmúlt heti nyersolajkészletek jelentős, 6.5 milió hordós csökkenéséről számolt be, melynek hatására a WTI szeptemberi határidős árfolyama soha nem látott 78.77 dolláros szintig erősödött. Az új történelmi csúcs felállítását követően azonban többen profitrealizálásokba kezdtek, így végül 2.2%-os eséssel zárt az olajár, míg ma további 0.1%-kal került lejjebb.

Ahogy a szakértők már korábban is valószínűsítették, a finomítói kapacitások kihasználtsága elkezdett növekedni, az elmúlt héten már 93.6%-os volt (mely már megfelel az ilyenkor megszokottnak) az azt megelőző 91.7% és a várt 92% után. Az elemzők közül többen, ahogy a tegnapi UBS elemzésben is olvasható volt a második félév során a finomítói kapacitáskihasználtság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés