FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Gázár-támogatást igénylők figyelem! - Meg kell nézni a számlát

Portfolio
A cégen belüli számlázási rendszer-változtatás miatt módosult az ügyfél-azonosítója a mintegy 1.2 millió Tigáz-fogyasztónak, ami több ezer esetben oda vezetett, hogy a jogosultak mégsem kapták meg gázár-támogatást - hívja fel a figyelmet a Népszabadság. Ha a fogyasztó még tavasszal megkapta a Magyar Államkincstártól (MÁK) a jogosultságot igazoló papírt, akkor azt, hogy ténylegesen kapott-e támogatást, legkönnyebben úgy lehet ellenőrizni, hogy a gázszámlán szerepelnie kell egy "szociális támogatás" sornak. Ha ez mégsincs ott, akkor a hibát jelezni kell a Tigáznak, vagy a MÁK-nak.

Az ország legnagyobb földgázszolgáltatójának számító Tigáz 1.2 milliós ügyfélköréből több mint 700 ezren kapnak az államtól gázár-támogatást, de néhány ezer fogyasztónál ez a jogosultság ellenére sincs így. A probléma oka az, hogy a megváltozott számlázási rendszer miatt módosult a Tigáz-fogyasztók azonosítója, a MÁK-tól viszont még a régi azonosítóval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés