Előfizetői tartalom

Meglepően gyenge foglalkoztatási adat az USA-ból (2.)

Portfolio
A vártnak alig a fele, csupán 48 ezer új amerikai munkahely jött létre júliusban a magánszférában az ADP intézet foglalkoztatási jelentése alapján. Ez rossz előjel a pénteken megjelenő átfogó munkaerőpiaci jelentés előtt, amely már a köszféra foglalkoztatási helyzetét is tükrözi. A júniusi 150 ezer fős foglalkoztatásbővülési adatát most 143 ezerre módosította az ADP.

Az elmúlt hónapok alapján a közszféra mintegy 25 ezer új munkahelyet teremt havonta. Az ADP adata (mely nem mindig szokott megfelelően pontos előrejelzője lenni a Munkaügyi Minisztérium nem mezőgazdasági új munkahely-alakulási adatának) és a 25 ezer fős feltételezés alapján júliusra igen gyenge munkahelyteremtési képesség adódna az Egyesült Államokban. Az elemzők 130...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés