FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Másfél éves mélyponton az eurózóna BMI - fáj a franciák feje az erős euró miatt

Portfolio
A múlt heti előzetes adatnál minimálisan magasabb (54.9 pont), de a júniusinál továbbra is alacsonyabb lett az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser-indexe júliusban. Ebben mind a négy nagy tagállam (Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország) csökkenő aktivitásának szerepe volt. Az egyes országok exportrendeléssel kapcsolatos alindexe azonban érdemben eltérően mozgott. Júliusban közel másfél éves mélypontra süllyedt az eurózóna feldolgozóipari aktivitása, amely alapján már jobban érthető a magyar mutató közel két éves mélypontja.

Kapcsolódó cikkünk2007.08.01 11:03Kétéves mélypontra süllyedt a magyar feldolgozóipari aktivitás!Az eurózóna feldolgozóipari kibocsátását jelző alindex másfél éves mélypontra, 56 pontra süllyedt júliusban, főként amiatt, hogy az olasz alindex közel 2 éve, a francia pedig fél éve legalacsonyabb értéket mutatott. Míg az új exportrendelésekre vonatkozó mutató összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés