FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Kisebb hiány májusban a külkereskedelmi mérlegben - lassuló exportnövekedés (2.)

Portfolio
Az előzetesen közölt 77.2 millió eurónál kisebb, 51.3 millió eurós deficit keletkezett a részletes adatok alapján májusban a külkereskedelmi mérlegben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A felülvizsgált adat az elmúlt 8 évben messze a legkisebb. Miközben a nyugat-európai konjunktúra a tetőpontja körül lehetett, addig a magyar exportnövekedési dinamika májusban éves mélypontra süllyedt, igaz ebben a magas tavalyi évi bázis is szerepet játszhatott.

Májusban az export volumene euróban 12%-kal, az import volumene 9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, így az export-import olló tágult. Az év első öt hónapjában a kivitel 16.3%-kal bővült, amelyet a behozatalé 3.4%-ponttal múlt alul.Az elmúlt egy év során az export-import olló csupán egyetlen hónapban mutatott minimális elnyílást az import irányába, egyébként a kivitel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés