FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Kétéves mélypontra süllyedt a magyar feldolgozóipari aktivitás!

Portfolio
Két éve a leglassabb ütemű bővülést mutatja a magyar feldolgozóipari beszerzési menedzser-index (BMI) júliusi értéke - derül ki a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) havi feméréséből. A mutató a júniusi 52.1 pontról 50.5 pontra süllyedt, amely már alig haladja meg a fellendülést, illetve a zsugorodást jelző 50 pontos határvonalat. A főindex csökkenésében mind az öt alindex (új rendelések, termelési mennyiség, foglalkoztatás, szállítási átfutási idő, vásárolt készletek) süllyedése szerepet játszott. Mivel júliusban közel másfél éves mélypontra süllyedt az eurózóna feldolgozóipari aktivitása, így már jobban érthető a magyar mutató közel két éves mélypontja.

Kapcsolódó cikkünk2007.08.01 11:51Másfél éves mélyponton az eurózóna BMI - fáj a franciák feje az erős euró miattAz ezredforduló óta nem volt még ilyen alacsony a BMI júliusi értéke, amely - figyelembe véve a kedvező külpiaci lehetőségeket - figyelmeztető jelnek számít. Tavaly 54.7 ponton állt a hetedik hónapban a mutató. Némileg megnyugtató, hogy az idei első hét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés