FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Brutális csökkenés a nyersolaj készletekben - Új csúcson az olajár (2.)

Portfolio
Percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai Energia Információs Ügynökség az elmúlt hétre vonatkozó olajkészletadatokat. Ezek alapján az amerikai nyersolaj készletek jelentős, 6.5 millió hordóval estek vissza, míg a benzinkészletek 600 ezer hordóval bővültek. A finomítói kapacitáskihasználtság 93.6%-os volt. Az adatok hatására pozitív árfolyam reakcióra lehet számítani.

Kapcsolódó cikkünk2007.08.01 14:57 A magas olajár fogja maradhat a világ?A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint a finomítói kapacitások kihasználtsága 0.3 százalékponttal 92%-osra emelkedett az elmúlt héten. Az amerikai benzinkészletek 125 ezer hordóval emelkedhetett az elmúlt héten, míg a nyersolajkészletek 1.1 millió hordóval eshettek vissza (mely a várt negyedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés