Előfizetői tartalom

Váratlan inflációlassulás és hangulatromlás az eurózónóban (2.)

Portfolio
Az 1.9%-on várt stagnálással szemben 1.8%-ra csökkent a fogyasztói árak harmonizált éves indexe júliusban az eurózónában az Eurostat első becslése alapján. A korlátozott információs bázison alapuló becslés kissé enyhíti az inflációs aggodalmakat. Az Európai Központi Bank (EKB) közép távon legfeljebb 2%-on szeretné tartani az inflációs rátát a 13 tagú monetáris övezetben - ez az elmúlt egy teljes évben sikerült.

A mai kedvező pénzromlási adat mellett érdemes megjegyezni, hogy részben a magas energiaárak miatt az infláció ismét 2% fölé emelkedésére lehet számítani a következő hónapokban. Az EKB csütörtökön kamatmeghatározó ülést tart, melyen a piac várakozása szerint 4.00%-on marad az irányadó ráta. A következő monetáris szigorításra szeptemberben, vagy októberben kerülhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés