Előfizetői tartalom

Súlyos a helyzet a budapesti gazdálkodásban?

Portfolio
A budapesti önkormányzat súlyos anyagi helyzetben van, amelyre a nagy közszolgáltató cégekben (Főgáz Zrt., Elmű Zrt.) meglévő részesedés eladása sem jelentene tartós megoldást - mondta Atkári János, volt főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzetnek. Demszky Gábor egykori jobbkeze már egy éve figyelmeztetett a komoly likviditási gondokra a fővárosi önkormányzatnál, amelyet a két koalíciós kormány politikusai cáfoltak.

Atkári most azt mondta, hogy a privatizációs roham segítségével több tízmilliárd forintnyi bevételhez juthat a főváros, emellett jelentős közüzemi díjemelések várhatók; de ezek együttesen sem lesznek képesek kezelni az anyagi problémákat a fővárosban.Kapcsolódó cikkünk2006.08.08 10:16Csődbe megy a választások után Budapest?2006.08.15 09:34A Gyurcsány-csomag tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés