FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Nyugtató inflációs adatok az USA-ból - visszavett a költekezésből a lakosság (4.)

Portfolio
A vártnál minimálisan kedvezőbben alakult júniusban a fogyasztási kiadások magárindexe az Egyesült Államokban, amely fontos tükörképe az inflációs nyomásnak. Kedvező az is, hogy júniusban hároméves mélypontra, ráadásul a Fed "komfortzónáján" belülre tudott csökkeni az éves szintű mutató. A dollár minimális erősödéssel reagált az inflációs szempontból kedvező, de a gazdasági növekedés szempontjából kissé aggodalmat keltő makroadatokra.

eurusdcomp Júniusban havi szinten már a negyedik egymást követő hónapban mutatott 0.1%-os emelkedést a core PCE index, ami az előző év júniusához viszonyítva 1.9%-ot, azaz az 1.0-2.0%-os "komfortzónán" belüli értéket jelent. A májusra vonatkozó 1.9%-os éves árnövekedést 2.0%-ra módosította most felfelé a Kereskedelmi Minisztérium. A volatilis élelmiszer- és energiaárakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés