Előfizetői tartalom

Csúcsközelből fordulhat vissza az olajár?

Portfolio
A soha nem látott zárócsúcs közeli szintekről tegnap kismértékben, 0.2%-kal csökkent a WTI szeptemberi határidős árfolyama, míg a mai eddigi kereskedés ugyanekkora mértékű hanyatlást eredményezett. A csúcsközeli szinteken már érezhetően elbizonytalanodnak a befektetők, ezzel indokolható a profitrealizálás, mely többek szerint akár továbbiakban is kitarthat.

A piacon továbbra is az figyelhető meg, hogy a közelebbi lejáratok közül a szeptemberi jegyzésára 2 dollárral haladja meg a decemberit, míg közel 3 dollárral a 2008 márciusit. A Marketwatch által megkérdezett Zachary Oxman, a Wisdom Financial üzletkötője szerint a nyersolaj elérte a rövid távú csúcsát, így a következő hónapokban eladói nyomás alá kerülhet a piac. Kevin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés