Előfizetői tartalom

GKI: Magas, de a vártnál jobb lesz a hiány

Portfolio
Az infláció már túljutott a csúcsponton, s megkezdődött - ha nem is minden hónapban megvalósuló lépésekkel - a kamatvágások időszaka - áll a GKI prognózisában. Az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a reálkeresetek az első öt hónapban 6.8%-kal, az év egészében 4.5%-kal mérséklődnek, de az utolsó negyedévben már nem lesz reálbércsökkenés.

A gazdasági növekedés üteme a tavalyihoz képest visszaesik, de jóval meghaladja a tervezettet. Májusban az ipar és a külkereskedelem dinamikája az előző hónapokéhoz képest lassult, az építőiparé viszont gyorsult. Az első öt hónapban az ipar kivitele 15%-kal bővült, belföldi értékesítése stagnált. Ez utóbbin belül a tartós és nem tartós fogyasztási cikkek eladása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés