Előfizetői tartalom

Bekeményít a kormány - jóval több ellenőr fog dolgozni

Portfolio
Az elkeserítő tapasztalatokra hivatkozva az eddigieknél sokkal szigorúbban lépnek majd fel a hatósági ellenőrök a számla- és nyugtaadási kötelezettség vizsgálata kapcsán - jelentette be a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Veres János. A pénzügyminiszter elmondta: a GDP 17%-18%-a körülre tett "feketegazdaság kifehérítése a szándékunk ezekkel az intézkedésekkel". A Veres által a miniszterelnök felkérésére készített javaslatcsomag a szigorúbb ellenőrzések mellett az ellenőrző hatóságok nagymértékű, több mint 2000 fős létszámbővítését is tartalmazza. Ezentúl ne lepődjünk meg, ha elmulasztott számla- vagy nyugtaadási kötelezettség esetén egy magánszemély első alkalommal a maximálisan kiszabható 100 ezer, nem magánszemély 200 ezer forintos bírságot kap. A PM arra számít, hogy idén legalább 50 milliárd forintos többletbevételt hozhatnak az ellenőrzések az államkasszának. Egyelőre nem döntött arról a kormány, hogy ezt hiánycsökkentésre, adócsökkentésre, vagy közösségileg hasznos célok finanszírozására fordítja.

A következő hetek, nagy tömegeket megmozgató valamennyi rendezvényére kilátogatnak az adó- és vámhatóság (APEH, VPOP) ellenőrei - vetítette előre Veres János. A tárcavezető hangsúlyozta: a szigorúbb ellenőrzésekhez nincs szükség jogszabály-módosításokra, egyúttal elismerte: a szigorral "nem mindig éltek" az ellenőrző hatóságok. A feketegazdaság elleni küzdelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés