FONTOS Új ajándék érkezik a Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?
 
Előfizetői tartalom

Amerikai mintára kék kártya az unióban - nyílik a munkaerőpiac

Portfolio
Egyre nagyobb az igény az Európai Unióban a szakképzett munkaerő iránt. Ennek az igénynek való megfelelést szolgálja Franco Frattini belső ügyekért felelős uniós biztos javaslata, miszerint nem európai uniós polgárok ún. kék kártyát kapnának, mellyel az összes uniós tagállamban (27) legálisan vállalhatnának munkát. A kék szín az uniós zászló kék színével harmonizál. Frattini a javaslat megvalósulásától azt reméli, hogy az unió ezzel az USA-nál, Kanadánál vagy Ausztráliánál vonzóbb célpont lesz a globális munkaerőpiac térképén.

A szakképzett, magasan képzett munkaerő az unió fejlődésének egyik fontos záloga. A gyors gazdasági növekedés érdekében nem nélkülözhető a megfelelő humán erőforrás, melyet az öregedő társadalom, a csökkenő születési ráta is akadályoz. Az uniós biztos javaslatának lényege, hogy a magas képzettségű idegen munkaerő Európába érkezzen, a jó képességű ázsiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés