FONTOS Új ajándék érkezik a Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?
 
Előfizetői tartalom

Oroszországban is jelzáloghitel-válság készülődik?

Portfolio
Az Egyesült Államokhoz hasonlóan Oroszországot is jelzáloghitel-válság fenyegeti a bankok által nyújtott nagyszámú kockázatos hitel miatt - jelentette ki tegnap Igor Kuzin, az egyik vezető jelzálogbank, a DeltaCredit elnöke. A Napi Gazdaság beszámolója szerint a probléma az, hogy a bankok gyakran előlegfizetés nélkül, vagy alacsony jövedelmű ügyfeleknek sokszor jövedelemigazolás nélkül nyújtanak hiteleket.

Emellett azért is viszonylag könnyű jelzáloghitelekhez jutni Oroszországban, mert meglehetősen alacsony azok kamatfelára más hitelekhez képest. Az USA-ban a gondok akkor ütköztek ki, amikor az ingatlanok (mint fedezet) árai csökkeni kezdtek. Elemzők szerint Oroszországban is bekövetkezhet jelzáloghitel-válság, ha nem is rövid távon, de 5 éven belül valószínűleg, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés