FONTOS Új ajándék érkezik a Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?
 
Előfizetői tartalom

Jelentősen túlvett az olaj piaca - 20%-kal eltávolodva a reális értéktől

Portfolio
A szerdai amerikai olajkészletadatokat követően jelentős, 3%-os olajáremelkedés volt tapasztalható a piacon, mely mögött többen a hét korábbi részében felvett short pozíciók lezárását sejtették. Az emelkedés azonban a tegnapi kereskedés első részében is folytatódott, a WTI szeptemberi határidős lejárata 1%-os emelkedéssel a 77 dolláros szint fölé kerülve megközelítette a mindenkori csúcsértéket. A részvénypiacok jelentős esése azonban felélénkítette azon félelmeket, miszerint a világgazdaság növekedése elmaradhat majd a korábban jósolttól, mérsékelve az olaj iránti keresletet, így az végül 0.9%-ot csökkent. Jelentősen túlvett az olaj piaca?

A részvénypiacok a gazdaság jövőbeli állapotára vonatkozó indikátorok, állítja a Marketwatch által megkérdezett James Williams, a WTRG közgazdásza. Így nem csoda, hogy az olaj piacán is megjelentek az eladók a nap második felében, látva a jelentős részvénypiaci csökkenést. John Person, a NationalFutures.com elnöke szerint profitot realizáltak a befektetők az olaj piacán....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés