Előfizetői tartalom

Újabb kéthavi mélypontján az elbocsátások száma az USA-ban

Portfolio
Tovább esett az első ízben munkanélküli segélyért fordulók száma az megelőző héten az Egyesült Államokban. A június 21-ével záródó héten 301 ezren adtak be kérelmet, ami kétezer fővel alacsonyabb, mint az egy héttel azelőtti adat (melyet felfelé korrigáltak éppen kétezerrel), és kéthónapos mélypontot jelez. Az adatok továbbra is egy feszes munkaerőpiac képét tárják elénk.

A piac által kedveltebb négyhetes mozgóátlag 308,500 főt mutat. Ez az indikátor kisimítja a heti kilengéseket, így pontosabb képet ad a munkaerőpiacról. Az elemzők a múlt hétre 310 ezer kérelmet vártak. A több mint egy hete munkanélküli segélyen élők száma két héttel ezelőtt (a legfrissebb rendelkezésre álló adat) 19 ezerrel csökkent. Ezzel értéke 2.55 millióra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés