Előfizetői tartalom

Miért félnek a befektetők Argentínától? - Egy válság rémképe

Portfolio
Súlyos mínuszokban találhatóak a nemzetközi tőzsdeindexek, miközben a feltörekvő piacok devizái jelentősen gyengülnek, több mint egy órája a forint elérte a 250-es szintet az euró ellenében. A feltörekvő piacokkal szembeni bizalmatlanságot tükröző EMBI+ hozamfelár is határozottan emelkedik. Ezek mögött több okot is felfedezhetünk, az amerikai másodlagos jelzálog piac mellett többek között az argentin politikai viharok is közrejátszottak. A dél-amerikai ország válságának rémképe komolyan beárnyékolta a feltörekvő piaci hangulatot, nehéz elfojtani a nyílvánvalóan előtörő emlékeket az ezredforduló eseményeiről. De most vajon előállhat-e hasonló krízis?

Nem egészen hat évvel ezelőtt jelentette be az argentin jegybank a történelem eddigi legnagyobb adósságválságát, amit később argentin válságként zárt emlékébe a világ. A dél-amerikai ország krízise jócskán lehúzta a környező országokat is, az ezredfordulón az egész kontinens szenvedett tőle. Ez pedig összességében a teljes feltörekvő piaci hangulatra rányomta bélyegét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés