Előfizetői tartalom

Magyarországra hozzák megaberuházásukat az ukránok

Portfolio
Megszületett a végleges beruházási döntés, melynek értelmében az ukrán Vorskla Steel a Záhonyhoz közeli Fényeslitke-Komoró térségében kíván mintegy 300 millió euró (kb. 74 milliárd forint) értékű acélipari beruházást végrehajtani - írja a Világgazdaság. A meleghengermű kapacitása évi 2.5 millió tonna lenne és építése 2008 első felében indulhat meg. A hengerművet és a hozzá kapcsolódó ukrajnai kohászati üzemet párhuzamosan kívánja beüzemelni a cég 2010-2011-ben. Ekkortól a mostani több mint kétszeresére nő a hazai acéllemezgyártás.

A beruházói döntésben jelentős szerepet játszott a Tisza mint vízi szállításra alkalmas útvonal elérhetősége, illetve az ukrajnai széles és a magyar keskeny nyomtávú vasút összekapcsolhatóságának lehetősége. Az ukránok magyarországi beruházásának már tavaly ősszel el kellett volna indulnia, de az előkészületekkel csak idén mozdultak el a holtpontról. Augusztus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés