Előfizetői tartalom

Figyelmeztető jel az amerikai növekedésre: gyenge rendelésállományi adat (2.)

Portfolio
Figyelmeztető jel a második negyedéves amerikai gazdasági növekedési adatra az, hogy szállítóeszközök nélkül júniusban már a második egymást követő hónapban csökkent a tartós cikkek rendelésállománya. A májusi felülvizsgált 0.2%-os csökkenést júniusban 0.5%-os gyengülés követte. A teljes rendelésállományi adat még egészséges, 1.4%-os bővülést mutat júniusra, amely a Boeing repülőgépgyártó kedvező rendelésállományi adataival is összefügg, de a széles körű vállalati beruházási szándékokról nem sokat mond.

A májusi 2.4%-os visszaesést a teljes rendelésállományban 2.3%-ra csökkentette a Kereskedelmi Minisztérium, míg a piac júniusra legalább 2.0% körüli bővülést várt, így a mai adatközlés csalódásként értékelhető. Fokozza az aggodalmakat, hogy a beruházási célú rendelésállomány 0.7%-kal csökkent júniusban a májusi 1.5%-os visszaesés után. Ez változtathat azon a nézeten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés