Előfizetői tartalom

Ennek csúnya vége lehet - küszöbön az újabb argentin válság

Portfolio
Aggasztó jelek bukkantak fel az argentin gazdasággal kapcsolatosan, aminek hatására a tőke újra menekülni kezdett a dél-amerikai országból. A peso értéke az elmúlt napokban közel négy és fél százalékot vesztett értékéből az amúgy gyengélkedő dollárral szemben is, miután a kereskedelmi bankok és alapkezelők elkezdték átváltani eszközeiket dollárra. Jegybanknak tegnap be kellett avatkoznia a nemzetközi devizapiacon, ám az intervenció nem tűnik hatékonynak. A zűrzavar intenzitását emeli, hogy nemsokára választásokat tartanak Argentínában.

Tegnap délután az argentin jegybank dollárt adott el a nemzetközi devizapiacon a kereskedők elmondása szerint annak érdekében, hogy a peso hanyatlását megfékezze. A központi bank belépését 3.18-as árfolyamszintnél feltételezik a kereskedők, amihez képest végül 3.2025-ön zárt a peso az amerikai kereskedés végén. Ez tehát azt mutatja, a beavatkozás nem igazán nevezhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés