Előfizetői tartalom

Elégedettebbek a régiós országok állampolgárai, mint 5 éve

Portfolio
A kelet-európai régióban 11 százalékponttal nőtt 2002 óta azoknak az aránya, akik elégedettebbek a fizetésükkel, 10%-ponttal azoké, akik szerint országuk állapota jobb, és 11%-ponttal vannak többen az olyan polgárok, akik azt mondják: magas az életszínvonaluk - többek között ez derül ki az amerikai Pew kutatóintézet legfrissebb jelentéséből. Az inforadio.hu összefoglalója emlékeztet, hogy a jelentés készítői mindezt azzal magyarázzák: hogy Kelet-Európában és Latin-Amerikában is megugrott az egy főre jutó GDP. Magyarországot kihagyták a felmérésből.

Globális Vélemény Index azt is igyekezett felmérni, hogy a világ különböző országaiban hogyan látják a jövőt, és arra a sokak számára újdonságként ható megállapításra jutott, hogy a "bolygó boldogabb, mint öt éve volt". A 47 népre kiterjedő felmérés szerint Kelet-Európában bizakodóbbak és boldogabbak az emberek. Ukrajnában például 2002-ben 18, most már 32 százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés