Előfizetői tartalom

Az utolsó órákban 3%-ot száguldott az olajár - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Az amerikai olajkészletadatok publikálását követően meredek emelkedésbe kezdett a WTI szeptemberi határidős árfolyama, elérve ismét a 76 dolláros szintekig. A tegnapi 3.1%-os erősödést ma további 0.3%-os követte. Érdemi hír nem látott napvilágot tegnap, mely ekkora mértékű olajár emelkedésre adott volna okot, így az inkább semlegesnek tekinthető olajkészletadatokat követő shortzárások tehetők felelőssé az áremelkedésben.

Az elmúlt héten az amerikai nyersolajkészletek 1.1 millió hordóval csökkentek, mely kisebb mértékű csökkenés, mint a Bloomberg által készített 1.4 millió hordós konszenzus. A számok tehát nem adnak okot jelentős optimizmusra, bár egyes elemzők a tegnapi olajár emelkedésre magyarázatot keresve azt találják, hogy az immáron harmadik hete csökkenő nyersolajkészletek okozták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés