Előfizetői tartalom

Visszaesett a magyar tőkevonzó képesség

Portfolio
Kevesebb külföldi tőkebefektetés több új munkahelyet teremtett Magyarországon 2006-ban, mint egy évvel korábban - derül ki az Ernst&Young tanácsadó cég széleskörű felméréséből. Tavaly 6.5 százalékkal kevesebb projekt született, ám ez 9.7 százalékkal több munkahelyet teremtett. Előbbi mutató tekintetében a nyolcadikról a 11. pozícióba esett vissza hazánk az európai rangsorban, utóbbi esetben megőrizte a 7. helyét. A felmérést készítők mégis látnak előrelépést, a gazdasági minisztérium pedig egyenesen hiperoptimista.

Megújulásra várva. Régiós összevetésben szembeötlő, hogy az egy projektre jutó munkahelyteremtésben nem igazán teljesítünk jól, hiába nőtt ez a mutató nálunk is a múlt évben. A csehek (154), a lengyelek (205) és a szlovákok (294) is jelentősen több foglalkoztatottra tettek szert egy-egy projekttel, mint mi (101).Ebben talán az a tényező is közrejátszhatott, amit Havas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés