Előfizetői tartalom

Sokat dolgoznak a magyarok? Csak papíron

Portfolio
A kelet-közép-európai országok munkásai tűnnek a legterheltebbnek az Unión belül a törvényileg megszabott heti munkaidő tekintetében, miután az új tagokban egy munkahét átlagosan közel két órával hosszabb, mint a nyugat-európai országokba. A képet azonban árnyalja, hogy míg például hazánkban az emberek átlagosan minimálisan dolgoznak többet a megszabottnál, addig egy átlag angol egy héten három és fél órát túlórázik - derült ki az EIRO kutatóintézet tanulmányából.

A munka törvénykönyvében meghatározott heti munkaidő teljes állásban 40 óra Magyarországon, mint ahogy Csehország, Ciprus és Szlovákia kivételével minden új tagállamban is, így összességében a régió vezeti az unióban ezt a listát. A tizenkét 2004 óta csatlakozott tagállamban az átlagos munkahétre 39.6 óra van megszabva. Ehhez képest a régi tagországokban a törvényileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés