Előfizetői tartalom

Rendben volt-e minden az uniós pénzek kifizetése és felhasználása terén?

Portfolio
A Magyarországra 2006-ban érkező európai uniós támogatások hazai monitoring és ellenőrzési rendszereinek kialakítása és működtetése teljesítette az uniós források lehívásának és felhasználásának feltételeit, de a rendszerek eredményessége és hatékonysága támogatásonként eltérő volt - állapítja meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a ma nyilvánosságra került jelentésében. Az ÁSZ kritikaként rója fel ugyanakkor azt, hogy a 2004-2006-os időszakban az EU-források összehangolt felhasználására nem készült egységes nemzeti stratégia, a hazai és uniós források összehangolásából eredő szinergikus hatások kevésbé érvényesültek.

Utóbbi megállapítás nem vonatkozik a környezetvédelemre és a közlekedési infrastruktúrafejlesztésre. A számvevők szerint az egyes támogatások monitoringjának eltérő eredményessége és hatékonysága abban mutatkozott meg, hogy változó volt a lebonyolítási folyamatok időtúllépésekor és a tervtől való eltérésekor szükséges beavatkozások hatása. Az ÁSZ ellenőrzésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés