Előfizetői tartalom

Pénzügyi oktatás indul a középiskolákban

Portfolio
Úgy tűnik, siker koronázza azt a kezdeményezést, hogy bekerüljön a Nemzeti alaptantervbe a gazdasági és pénzügyi ismeretek oktatása. Az MNB, a PSZÁF, a Pénzügyminisztérium, a GVH és számos civil szervezet együttesen akciójának a Nat kibővítésével az a célja, hogy a diákok jövőbeli gazdasági döntéseiket felelősen, a lehetséges előnyök és hátrányok tudatában hozhassák meg. A felmérések szerint a fiatalok bár hasznosnak tartják a pénzügyi ismereteket, tudásuk a témáról meglehetősen hiányos.

A kormány a múlt héten döntött arról, hogy a középiskolában taníthatnak általános pénzügyi ismereteket. Az MNB szerint a pénzügyekben való jártasság nemcsak az egyéni döntések szintjén vezet tudatos, megfontolt és az adott élethelyzethez igazodó termék-, szolgáltatás választásához, de össztársadalmi szinten is érezhető pozitív hatásai várhatók. A tudatos fogyasztó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés