Előfizetői tartalom

Akár 800 ezer magyart is érinthet a döntés

Portfolio
Összesen 1250 gyógyászati segédeszköz esetében növeli az állam a támogatási kulcsot augusztustól, hogy csökkenjenek a betegek terhei - jelentette be tegnap az egészségügyi tárca. A döntés - amely a minisztérium számításai szerint 1.5-2 milliárd forintos többlet kiadással járhat - akár 800 ezer magyar beteget is érinthet - írja az inforadio.hu. Korábban több betegszervezet is jelezte, hogy a gyógyászati segédeszközök támogatottságának decemberi változása miatt jelentősen növekedtek az ilyen eszközöket használók terhei.

Horváth Ágnes a tegnapi tájékoztatón elmondta: hosszasan egyeztettek az orvostechnikai eszközök gyártóinak és forgalmazóinak szövetségével, amelynek következtében a változással a sztómásoknak, a gyulladásos bélbetegeknek 18 éves kor alatt ezentúl napi három, felnőtteknek napi két sztómazsák írható fel. A támogatás mértéke 50-ről 70 százalékra nő bizonyos kötszerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés