Előfizetői tartalom

Még csak most kezdjük a mélyrepülést?

Portfolio
Májusban tovább csökkent a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. Az év eleje óta minden hónapban zsugorodást jelentett a Központi Statisztikai Hivatal, vagyis immár az ötödik egymást követő időszakban mérséklődik a forgalom. Az adatok a lakossági fogyasztás visszaeséséről árulkodnak, és más gazdasági adatokkal együtt felveti a kérdést: lehet, hogy most kezd igazán lassulni a gazdaság?

Csökken a fogyasztás Májusban 0.1 százalékkal maradt el a kiskereskedelmi forgalom az előző havi szinttől, az egy évvel korábbihoz képest 2.8 százalékos a lemaradás.A csökkenés egyértelműen a lakossági fogyasztás dinamikájának csökkenését jelzi, ami a kiigazító lépések reálkereset-csökkentő hatására vezethető vissza. Az idén biztosan összességében is csökkenést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés