Előfizetői tartalom

Újabb törökvész, vagy hurráoptimizmus vár ránk a jövő héten?

Portfolio
Május legelején nagy riadalmat keltett Törökországban az elnökválasztási folyamatban a katonaság figyelmeztetése, melynek határozott, de csak átmeneti negatív piaci hullámai a régió többi országára is átterjedtek. Most vasárnap előrehozott parlamenti választások lesznek az országban, így mindenképpen érdemes áttekinteni a várható kimeneteleket és azok lehetséges következményeit. A legutóbbi közvélemény-kutatások azt sugallják, hogy "lefutott" lehet a meccs. Ha így is lenne, még ez sem feltétlenül adna nyugalomra okot. Sokan úgy látják, hogy az elmúlt évtizedek legfontosabb választása előtt áll Törökország, amely az iszlám és a világi rend híveinek csatájában is mérföldkő lehet. A várható eredmény miatt az elemzők inkább azt tartják fontosnak, hogy mi lehet a választások után rövid távon, illetve az azt követő években.

A várható kimenetel és rövid távú következményei. Mérete miatt a török piacnak jellemzően érezhető befolyása van a régiós országok piaci mozgásaira, ezért lényeges összefoglalni, hogy mi is várható a törököknél. Az 550 fős parlamentben jelenleg a reformista, mérsékelten iszlámista AK Párt a kormányzó erő 352 mandátummal. A különböző közvélemény-kutatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés