Előfizetői tartalom

Kúszik fel az olajár, a mai nap profitrealizálást hozhat?

Portfolio
Jelentősebb mértékben, 1.1%-kal emelkedett tegnap az amerikai WTI augusztusi határidős árfolyama, közel 76 dolláron zárva a kereskedést. Az olaj árfolyama így 11 hónapja nem látott szinteken tartózkodik. A mai nap profitrealizálásokba kezdhetnek a befektetők, ugyanis ma futnak ki az augusztusi határidők. Az eddigi kereskedés 0.3%-os emelkedést hozott, így már 76 dollár felett áll a WTI.

Az olaj árfolyam emelkedésének újabb lökést adott a szerdán, az elmúlt heti amerikai olajkészletekről érkező jelentés, mely a benzinkészletek, jelentős mértékű csökkenését mutatta. Ez a nyári benzinfogyasztási csúcsszezon és az öt éves átlag alatt tartózkodó készletek miatt a piac szűkösségéhez vezethetnek. Ennek feloldásához a finomítói kapacitásokat (91%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés