Előfizetői tartalom

Elejét vennék a pártok a 2010-es választási költekezésnek

Portfolio
A közpénzügyi felelősségről és az Országgyűlés Költségvetési Hivataláról (OKH) szóló törvény ötpárti egyeztetésein azt tapasztalták a kormány képviselői, hogy nincs akadálya a szigorúbb és átláthatóbb költségvetési keretrendszer bevezetésének előbbre hozására - jelezte a tegnapi államháztartási sajtótájékoztatón Tátrai Miklós, a Pénzügyminisztérium államtitkára. A tárca honlapján olvasható közleményből, illetve a kapcsolódó dokumentumokból az a kép rajzolódik ki, hogy a költekezéssel kapcsolatban a parlamenti pártok örvendetes módon saját kezüket akarják megkötni 2010-es választások előtt.

A kormány szándéka az, hogy még ebben a ciklusban lépjenek életbe a mindenkori parlamenti többséget korlátozó szabályalapú költségvetés keretei - érzékeltette Tátrai Miklós. Az ötpárti egyeztetések tapasztalatai alapján erre van is esély, ezért a PM az eredetihez képest gyorsított bevezetési ütemtervre tesz javaslatot. Az új ütemterv lényege, hogy a javaslatban megfogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés