Előfizetői tartalom

27 bázispontos emelés a kínai jegybanktól

Portfolio
Újabb 27 bázisponttal emelt kamatrátáin a kínai jegybank ma délután, piaczárás után. Ez nem érkezett túl nagy meglepetésként a tegnap kikerült GDP és inflációs számok után. Az elemzők már többször felhívták a figyelmet a várható szigorításra az elmúlt hónapban, és szerintük a 12 éves csúcson pörgő gazdaság akár nagyobb szigort is kiválthat.

Tegnap a statisztikai hivatal a várakozásokat jócskán meghaladó a kínai GDP növekedést tett közzé, ami így 12 éve a legmagasabb értékét vette fel. Emellett azonban alaposan felpörgő inflációról is megjelentek számok, az előrejelzett 3.6 helyett 4.4 százalékos árdrágulást mutattak júliusban.Kapcsolódó cikkünk2007.05.18 12:50Újabb kamatemelés és jüan árfolyamsáv-szélesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés