Előfizetői tartalom

PM-kommentár a 2008-as büdzsére, a kiegészítő nyugdíjemelésre, és a számlatartási kötelezettségre

Portfolio
"Jelenleg nem olyan típusú munka zajlik (a 2008-as költségvetés tervezése során), ami a makropályát érinti" - reagált a mai államháztartási sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva Tátrai Miklós. A Pénzügyminisztérium államtitkára hozzátette: most az a fázis zajlik, amelyben a tárcák elkezdték összesíteni saját lehetőségeiket és igényeiket a 2008-as büdzsére vonatkozóan, "ez makropálya-független".

Az újságírói kérdések arra vonatkoztak, hogy konkrétan milyen főbb makroszámok mellett készül majd a büdzsé, illetve azok változtak-e a konvergenciaprogramban lefektetett keretekhez képest. Az utóbbi napok fejleményei alapján nem egyértelmű, hogy a konvergenciaprogramban lefektetett 2.6%-os, vagy a kormányfő által jelzett 3.0-3.5% közötti GDP-növekedési adat mellett tervezi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés