Előfizetői tartalom

PM: 95 mrd Ft-os többlet várható júliusban, változatlan éves deficitcél (2.)

Portfolio
Júliusban a Pénzügyminisztérium számításai szerint 95.1 milliárd forintos többlet keletkezhet az államháztartásban, amely a GDP mintegy 0.4%-át teszi ki - jelentette be a mai államháztartási sajtótájékoztatón Tátrai Miklós. Tavaly júliusban 33 milliárdos többlet alakult ki az államháztartásban (pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül).

A tárca államtitkára azt is jelezte ma, hogy a PM prognózisa szerint az első háromnegyedév összesített hiánya 1215 milliárd forint, a GDP 4.8%-a lehet. Az egész éves hiányprognózist (1529.1 mrd Ft), ellentétben az elmúlt két hónap tapasztalataival, most nem módosította (csökkentette) a tárca. Arra a kérdésre: várható-e, hogy az egész éves 6.4%-os eredményszemléletű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés