Előfizetői tartalom

12 éves csúcson pörög a kínai gazdaság

Portfolio
Az elemzői előrejelzéseket megcsalva tovább gyorsult a kínai gazdaság a második negyedévben. 2007 április-június időszakban a legnépesebb ország gazdasága 11.9 százalékkal bővült éves szinte, ami 12 éves csúcsnak számít. Ahogy ezt már megszokhattuk, a beruházás irdatlan mértékben bővült, de az ipari kibocsátás is felfelé húzta a növekedést. Eközben az infláció is jóval magasabb lett, mint amit a piac várt, így a kamatemelési várakozások alaposan felerősödtek.

Erősödött a fogyasztás is Kínában, év/év alapon 16.0 százalékos emelkedést regisztráltak a statisztikusok. Eközben a városi területek beruházása 26.7 százalékkal bővült, egy újabb jelentős növekedés. Több elemző is hangot adott annak a véleményének, hogy a túlfűtöttség jelei mutatkoznak, a beruházások fő húzóereje a közszféra túlzott kapacitás-kialakítása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés