Előfizetői tartalom

Hogyan lehetne jobb a gazdaságpolitika?

Portfolio
A világon számos helyen, sajnos Magyarországon is megfigyelhető, hogy a politikusok a rövid távú szavazatszerző érdekeik által vezérelve magas költségvetési hiányt generálnak, ezzel növelve a gazdaság kilengéseit és csökkentve a hosszú távú növekedési ütemet. Kopits György, a jegybank monetáris tanácsának tagja tanulmányában amellett érvel, hogy a sikeres nemzetközi tapasztatok fényében nekünk is érdemes volna megfontolni a szabályalapú költségvetési politika előtérbe helyezését, aminek keretében különböző szabályok, mechanizmusok biztosítják a költségvetés stabilitását.

A diszkrecionális fiskális politika aggasztó folyamatainak korrigálása érdekében, számos ország bevezette a szabályalapú költségvetési felelősség keretrendszert (kfk), amelyet fiskális-politikai szabályok, eljárási szabályok, átláthatósági szabványok, valamint felügyeleti mechanizmusok jellemeznek - írja tanulmányában Kopits György (Fiscal Responsibility Framework: International...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés