Előfizetői tartalom

10 éves mélypont az amerikai lakáspiacon (korr.)

Portfolio
7.5 százalékkal esett vissza, így évtizedes mélypontra került az Egyesült Államokban kiadott építkezési engedélyek száma. Júniusban az évesített mutató 1.406 millión állt, jóval alacsonyabban, mint amire a piac számított (1.48 millió). Eközben a megkezdett házépítések évesített mutatója 2.3 százalékkal emelkedett, miután a megelőző havi adatot lefelé korrigálták.

(korábban a megelőző havi adatnál az eredetileg közöltet tűntettük fel) Júniusban éves ütemben 1.467 millió építkezéshez fogtak hozzá, ami váratlan emelkedés a megelőző havi 1.43 millió után. Az elemzők arra számítottak, hogy az eredetileg közölt 1.474 millióról 1.45 millióra mérséklődik a tempó. Éves szinten 19.4 százalékkal mérséklődött a megkezdett építkezések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés