Előfizetői tartalom

Már 74 dollár felett az olajár - Nyár végére meglesz a 80?

Portfolio
Kismértékben, 0.3%-kal került feljebb tegnap a WTI augusztusi határidős árfolyama, és 10 hónapja először 74 dollár felett zárta a kereskedést. Az árfolyam számára támaszt jelent az Északi tengeri olajkitermelés körüli aggodalmak, illetve a finomítói kapacitáskihasználtság emelkedésére vonatkozó várakozások.

A Marketwatch által megkérdezett Zachary Oxman, a Wisdom Financial üzletkötője szerint a 75 dolláros szint erős ellenállás, de ennek ellenére hiszi, hogy az elkövetkező két hónapban a 80 dolláros szintig emelkedhet a WTI határidős árfolyama. Az olaj árfolyamának emelkedésében szerepe van annak, hogy az elemzők szerint az elmúlt héten tovább emelkedett a finomítói kapacitáskihasználtság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés