Előfizetői tartalom

Rekordmértékben fogadnak az emelkedésre a befektetők - 74 dolláron az olajár

Portfolio
1.9%-kal feljebb, közel 74 dolláron állapodott meg a WTI augusztusi határidős árfolyama pénteken, míg a mai kereskedés során kismértékben meg is haladta azt. Az olajár 11 hónapja nem látott szintekig való emelkedésében az IEA 2008-as olajkeresletre vonatkozó becslései játszottak jelentő szerepet. Mindeközben a Brent azonnali árfolyama a csütörtöki soha nem látott 79.5 dolláros szintek közelében állapodott meg.

A Nemzetközi Energia Hivatal (IEA) havi prognózisában azt jelezte előre, hogy 2008-ban az olaj iránti kereslet 2.5%-kal napi 88.2 millió hordóra emelkedhet. A 2007-es évre vonatkozó hasonló felülvizsgált szám napi 86 millió hordós olajkereslet, ami 1.8%-os emelkedésnek felel meg az elmúlt évihez képest (400,000 hordóval kevesebb, mint amit egy éve prognosztizáltak). A Marketwatch...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés