Előfizetői tartalom

Csillog a platina, rekordot döntött a nemesfém

Portfolio
Rekordmagasságba emelkedett a platina árfolyama Tokióban, miután a nemesfém 80%-át adó dél afrikai beányákban a bányászok bérköveteléseiknek hangot adva sztrájkot hirdettek. A platina júniusi határidős árfolyama 1.6%-kal emelkedett Tokióban, míg az azonnali szállítású 0.5%-kal került feljebb 1,309 dollárra unciánként.

A platina két legnagyobb előllítója, az Anglo Platinum és az Impala Platinum Holdings munkásai elégedetlenek. az anglo Platinum-nál a munkások a sztrájk legális összehívása előtti lépésekett tettek az elmúlt napokban. A Bloomberg által megkérdezett Tatsou Kageyama, a Kanetsu Asset Management elemzője szerint abban az esetben, ha a munkások nagyob körét átfogó sztrájk bontakozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés