Előfizetői tartalom

Ábrákkal magyarázza kamatdöntését a monetáris tanács

Portfolio
A szokásosnál hosszabb jegyzőkönyvet tett közzé a monetáris tanács a legutóbbi üléséről. A rendhagyó módon ábrákkal is kiegészített dokumentum nyilvánvalóan azt a célt kívánja szolgálni, hogy a júniusi, a piac által rosszul fogadott kamatcsökkentés okait részletesebben ismertesse. A tanácstagok szavazati nem okoztak meglepetést. Bánfi Tamás nagyobb lazítást szorgalmazott, Adamecz Péter és Kádár Béla még nem csökkentett volna kamatot. Auth Henrik nem vett részt az ülésen.

A döntés hátteréről eddig is lehetett tudni, hogy az alapkamat szinten tartására, illetve 25 és 50 bázispontos csökkentésére érkezett javaslat.Az alapkamat csökkentése mellett érvelő tagok elsősorban arra hívták fel a figyelmet, hogy az MNB által becsült trendinfláció - az inflációs jelentés alappályájának megfelelően - fordulóponthoz ért és az árstabilitással összhangban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés