Előfizetői tartalom

Belerokkanunk, ha padlót fog Amerika?

Portfolio
Miközben az amerikai gazdaság immáron negyedik negyedéve láthatóan lassul, a világgazdaság sokakat elképesztő ütemben száguld. Mivel az előbbi továbbra is a legnagyobb szereplőnek számít, globális szinten a kettősség érdekes kérdéseket vet fel. Sokan úgy vélik, sikerült az egyes gazdaságoknak az Egyesült Államoktól leszakadniuk, így különösebb hatással nem is lehet rájuk a lassulás, mások szerint kis késéssel követnie kell a világgazdaságnak is Amerikát. A legfrissebb kutatások szerint az USA lassulásától nem kell félnie Európának, ám egy súlyosabb recesszió esetén mi is pórul járhatunk.

Az USA most a legerősebb. Vegyük először azokat a jeleket, melyek ellenpontként szolgálhatnak azoknak, akik szerint az Egyesült Államok globális szerepe erodálódik, a tengerentúli soft landingnek pedig a többi gazdaság függetlenedése miatt mérsékelt csak a hatása. A legtöbb megfigyelés alapján úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok gazdaságának szerepe az első olaj-sokk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés