Előfizetői tartalom

Felpörgött a cseh infláció

Portfolio
Sorozatban harmadik hónapja haladja meg a cseh infláció a jegybank középtávú célját - jelentette a cseh statisztikai hivatal. Júniusban hasonlóan a magyarhoz, a cseh inflációs is gyorsulva emelkedett májushoz képest, a fogyasztói árak 0.3 százalékkal emelkedtek. Ezzel a tizenkét hónapos hátratekintő árindex 2.5 százalékos drágulást jelez.

Májusban még 2.4 százalékon állt az éves pénzromlási ütem, ami enyhén lassabb volt a márciusi értéknél. A júniusi felpörgés mögött a statisztikusok szerint a dohány, üzemanyag és élelmiszerárak emelkedése áll. Előbbi a hat hónappal ezelőtti adóemelésből eredeztethető még, és havi szinten 2.1 százalékos drágulást mutat. Az üzemanyagok ára 1.3 százalékkal emelkedett.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés