Előfizetői tartalom

Januártól nem kell többé autópálya-matricát ragasztanunk

Portfolio
Januártól megszüntetné a szélvédőre ragasztható papírmatricát a gazdasági tárca - írja a Népszava. Az ok az, hogy a vignettának ugyanis gyakorlatilag semmilyen szerepe nincs, miután az autósok ellenőrzése rendszám- felismerő rendszer segítségével történik. A matricavételkor kapott matrica megléte csupán egy plusz igazolást jelent, amely a díjfizetést ellenőrző sztrádacéggel felmerülő esetleges vitás kérdések rendezésekor jön jól.

A matrica feladatát a jövőben a nyugta is elláthatja, amelyet az értékesítési pontokon kap a járművezető. A papír-alapú vignetta megszüntetése révén az előzetes becslések szerint is többszáz millió forint kiadást takaríthatna meg a állami tulajdonú autópályákat kezelő autópályatársaság, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Nyrt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés