Előfizetői tartalom

Miért nem ruháznak be a vállalatok Magyarországon?

Portfolio
Tavaly a beruházási tevékenység (az előzetes adatok szerint) 2 százalékkal zsugorodott Magyarországon, vagyis nemhogy a választási évekre jellemző megugrás nem következett be, de az utóbbi 10 év leggyengébb eredményét produkálta a magyar gazdaság. A becslések szerint a beruházási ráta 2006-ban nem érte el a 22 százalékot, ami egy felzárkózó gazdaságban kifejezetten alacsonynak számít. Bár az idén év elején javult valamit a helyzet, de továbbra sem szépek a folyamatok. Milyen okai lehetnek ennek? - ezt a kérdsét kutatja a ma megjelent MNB Szemle egyik tanulmánya.

A téma fóruma, melyen az MNB szakértői válaszolnak. Az egyik, amit rögtön tisztázhatunk, hogy a visszaesést részben az okozta, hogy a kormányzati beruházások választási ciklikussága módosult: ezúttal a központi projektek 2004-2005-ben futottak igazán, majd utána a költségvetés siralmas állapotára, illetve az autópálya-építési projektek megcsappanására tekintettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés